15 juli 2018, Cultuurplein lammermarkt, leiden

Een dag vol verhalen over reizen en thuiskomen

Leiden staat zondag 15 juli in het teken van reizen en thuiskomen. Wat betekent thuiskomen en hoe voelt het om terug te keren na een lange reis? Een beleving die ook terugkomt in de spectaculaire openluchtvoorstelling Odyssee op Cultuurplein Lammermarkt.
Met het vallen van de avond speelt theatergezelschap Gajes hier de voorstelling over de Griekse held Odysseus.  

‘s Middags vindt er vanaf 13.00 uur een afwisselend programma plaats voor jong en oud.
In Molen De Valk en bij het Cultuurplein Lammermarkt, kunnen kinderen (6+) luisteren naar verschillende verhalen van Het Verteltheater over Griekse helden. Kinderen (8+) die liever zelf op avontuur gaan, kunnen in het aangrenzende Singelpark meer leren tijdens een speurtocht over Griekse mythes. Wie alle vragen en opdrachten ontrafeld heeft, wordt uiteindelijk de held van de dag! 

Het Singelpark biedt ’s middags een interessant programma over wetenschap, geuren en het verleden van het Lammermarktplein. 

In aanloop naar de openlucht theatervoorstelling van Gajes kunnen bezoekers aan de voet Molen de Valk vanaf het eind van de middag genieten van verschillende muziekoptredens. 
Eén van de SingerSongwriters is Adelle Nqeto. Deze in Pretoria, Zuid-Afrika geboren en getogen artiest, is deze zomer in Europa om haar EP ‘Lights in the summer’ te promoten.

RMO-conservator Ruurd Halbertsma geeft, voorafgaand aan de voorstelling van Gajes, een flitscollege over het klassieke verhaal van Odysseus. Het flitscollege start om 21.15 uur. 

Toegang tot het festival is kosteloos.