10 juli 2017,

Geef je op voor We Are Leiden

Op zondag 27 augustus daagt We Are Leiden 150 Leidenaren uit om 150 nieuwe bewoners van de stad een persoonlijke rondleiding te geven door Leiden. Tijdens dit nieuwe evenement in Leiden brengen de deelnemers geen bezoek aan de toeristische trekpleisters, maar gaan ze juist samen naar de plekken die de stad zo mooi maken en waar locals graag komen.

We Are Leiden is een nieuw project dat wordt georganiseerd door Stadslab Leiden, Studio Kordaat, een aantal betrokken Leidenaren en Stichting Stadsprogrammering.

Stichting Stadsprogrammering werkt aan de ontwikkeling van culturele programmering voor en met de stad waarbij actuele maatschappelijke thema’s onder de aandacht worden gebracht. Nieuwkomers nemen de komende jaren een belangrijke rol in op de stadsagenda. Hoewel deze groep zich kenmerkt in hun nieuwsgierigheid naar de stad, blijkt eenzaamheid en isolatie een probleem te zijn. De missie van We Are Leiden is dan ook simpel: nieuwkomers voorstellen aan hun stad en de mensen.

Aanmelden kan nog t/m 23 juli 

Tijdens We Are Leiden worden een Leidenaar en nieuwkomer voor één dag aan elkaar gekoppeld en trekken zij samen op voor bijvoorbeeld een kopje koffie, een stop voor iets lekkers bij de beste bakker of kaasboer, of om samen de mooiste Leidse hofjes en verborgen monumentale pareltjes in de stad te bekijken.

We Are Leiden matcht mensen op basis van interessegebieden dus als koppel deel je al van het eerste moment iets met elkaar. Na afloop wordt de dag afgesloten met een grote stadspicknick op de Burcht. Hier wordt de ontmoeting tussen mensen verder voortgezet, wordt er met elkaar gegeten en er is muziek en theater.

Deelnemers kunnen zich t/m 23 juli aanmelden om mee te doen met We Are Leiden. Deelname is gratis (incl. picknick). Ga naar de website van We Are Leiden om in te schrijven. 

Wilt u meer informatie over We Are Leiden en Stichting Stadsprogrammering dan kunt u contact opnemen met Anika van de Wijngaard