• Christopher’s Soul
  • Mater en Van Zanen
  • DJ Flor
1 juli 2016,

Het Pop-up Warenhuis gaat open

Vanaf vrijdag 1 juli gaat het Pop-up Warenhuis Leiden open! Het gebouw, waar retail en cultuur samen zijn gebracht, is komende twee maanden dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur, op de zondagen van 12.00 tot 17.00 uur en op de maandagen kunnen bezoekers van het Pop-up Warenhuis vanaf 12.00 uur terecht. Daarmee is het grootste Pop-up Warenhuis van Nederland in de Leidse binnenstad een feit!

Voor de zomer 2016 gingen Cultuurfonds Leiden en Stichting Centrummanagement Leiden in gesprek met ASR Vastgoed, de eigenaar van het voormalige V&D pand aan de Aalmarkt in Leiden. Voor de maanden juli en augustus was de ASR Vastgoed bereid om de etalages en begane vloer ter beschikking te stellen voor een nieuw pop-up concept waar kunst, cultuur en retail samenkomen. Cultuurfonds Leiden en Stichting Centrummanagement Leiden grepen deze mogelijkheid aan om retail, kunst en cultuur elkaar te laten versterken en tijdens de zomermaanden de doorloop tussen de Haarlemmerstraat en de Breestraat te verbeteren.

Open podium In het gebouw wordt ook een open podium geboden voor performers, theatergroepen en muziek. Houd onze Facebook-pagina en die van Pop-up Warenhuis Leiden goed in de gaten voor actuele informatie.

Optredens openingsweekend
Vrijdag 1 juli: Christopher's Soul Aanvang: 15:00 uur

Begin 2015 is Christopher’s Soul geboren. Voorheen gingen ze nog door het leven als De Jongens, die in 2014 op het Velvet festival ‘Peel Slowly and See’ mochten openen in de Qbus, maar tegenwoordig schrijven ze veel eigen nummers, en deze spelen ze tegenwoordig ook akoestisch!

Zaterdag 2 juli: Mater en Van Zanen Aanvang: 15:00 uur

Mater & van Zanen zet een akoestische sfeer neer! Een mix van gitaar, bas, ukelele...met een vleugje percussie en looppedalen...en on top ook zwoele zang.

Zaterdag 2 juli: DJ Flor Aanvang 16:00 uur

DJ Florent Labrujere is sinds 2012 aan de weg aan het timmeren als DJ. Ondanks dat hij slechts 13 jaar is, heeft hij al een heel CV opgebouwd, waarbij hij afgelopen jaar De Kunstbende Zuid-Holland heeft gewonnen. Zijn muziek laat zich niet in één hokje plaatsen, maar hij beweegt zich ruim tussen allerlei soorten house en techno.