2 augustus 2017,

Nieuw klassiek muziekfestival in Bio Science Park

Op vrijdagavond 15 september vindt de eerste editie van het nieuwe klassieke muziekfestival WAVELENGTH plaats in Leiden. Tijdens dit festival verandert het Leiden Bio Science Park voor een avond in een podium voor bijzondere optredens door nationale en internationale musici.

Het programma beslaat o.a. composities van Mozart, Beethoven en John Cage, Charles Ives en Steve Reich. Het Bio Science Park is een terrein net buiten het centrum van Leiden waar bedrijven en instellingen op gebied van biotechnologie onderzoek doen. Doorgaans komt hier weinig publiek en is het ongewone plek voor een muziekfestival, maar op 15 september wordt het publiek meegenomen op een muzikale ontdekkingstocht langs onverwachte plekken in dit fascinerende deel van de stad. 

Kunst en kennis

WAVELENGTH is onderdeel van een reeks evenementen die plaatsvinden in het derde weekend van september en in het teken staan van de ontmoeting tussen wetenschap en kunst. Behalve WAVELENGTH vindt op zaterdagavond de vijfde editie van de Nacht van Kunst en Kennis plaats in de binnenstad van Leiden.

Op zondagmiddag is er speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar een kinderfestival over wetenschap en technologie in de Stadsgehoorzaal. 

Kaartverkoop

Early bird-tickets zijn t/m 31 augustus verkrijgbaar via de website van het festival: www.wavelengthleiden.nl

Early birds: € 19,00
Reguliere verkoop: € 25,00
Studenten korting (met &Cultuurkaart): € 12,00.