12 oktober 2017,

Nieuwe projecten van We Are Leiden

 

Na een succesvolle eerste evenement op zondag 27 augustus gaat We Are Leiden verder met het organiseren van bijzondere ontmoetingen in de stad. Dit najaar organiseert het initiatief het Stadsdiner op 23 november en zetten zij de Human Library op. 

We Are Leiden gaat door! Op donderdag 23 november organiseert We Are Leiden het Stadsdiner met en voor inwoners van Leiden. Tijdens dit bijzondere diner koken tien (hobby)koks bijzondere internationale gerechten met de ingrediënten van hutspot (ui, aardappelen, wortelen). Er komen zo tien maaltijden op tafel die allemaal verwijzen naar een andere cultuur.

We Are Leiden creërt bijzondere ontmoetingen in de stad en verbindt daarmee stadsbewoners. Ook tijdens het Stadsdiner komen allerlei Leidenaren bijeen om te genieten van lekker eten en een bijpassende culturele programmering op de avond. 

Voor het Stadsdiner kunnen Leidenaren zich aanmelden als kok of tafelgast. Geïnteresseerde koks kunnen zich nu al aanmelden via info@weareleiden.com. Als kok kook je jouw gerecht voor tien andere bewoners van de stad en iedereen komt samen tijdens het Stadsdiner.

Vermeld in de e-mail: Naam, leeftijd, nationaliteit(en), recept en overzicht van de ingrediënten. Op basis van de aanmeldingen, selecteert We Are Leiden tien koks! 

Tafelgasten kunnen binnenkort reserveren om aan te schuiven bij het Stadsdiner. 

Human Library

Een ​tweede project dat We Are Leiden dit najaar presenteert, is de Human Library. In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we over ze denken wel met de werkelijkheid? Het publiek kan een-op-een het gesprek aangaan met personen met bijzondere levensverhalen, die ook vaak door hun levenswijze, uiterlijk, beroep of achtergrond te maken hebben met de vooroordelen van anderen.

Het concept van de Human Library is ooit ontstaan in Denemarken, maar het wordt inmiddels overal in de wereld georganiseerd. Nu komt het ook naar Leiden. 

Houd de website van We Are Leiden in de gaten voor meer informatie over de datum en locatie van dit bijzondere project. 

Voor vragen over We Are Leiden, neem contact op via info@weareleiden.com