• Brave New World
19 oktober 2016,

Programma Brave New World bekend

Hoe beïnvloeden nieuwe technologische ontwikkelingen ons dagelijks leven? Deze vraag staat centraal tijdens Brave New World op 2 en 3 november. Brave New World is een nieuw festival in Leiden over de impact van nieuwe technologie op onze toekomst. Het volledige programma is inmiddels bekend. 

Wat zijn straks de maatschappelijke gevolgen en ethische vragen die volgen op technologische innovatie? Wordt privacy een luxeartikel? Kunnen we computers het verschil tussen goed en kwaad leren? Willen we nog wel in de echte wereld leven als we online onze perfecte wereld kunnen creëren? Tijdens het festival Brave New World, dat plaatsvindt op 2 en 3 november in de Stadsgehoorzaal Leiden, belichten spraakmakende sprekers uit binnen- en buitenland wat technologie doet met onze manier van leven. Zij gaan in op deze en andere vragen. 

Internationaal programma

Inmiddels is het volledige programma van Brave New World bekend. Topsprekers zoals Nathaniel Raymond (Harvard Humanitarian Initiative), Ben Hammersley (BBC/Wired), Rachel Armstrong (Black Sky Thinking), David Levy (Retro-Computers Ltd), Jaya Baloo (KPN telecom), Floris Kaayk (Artist), Maarten Oonk (Deloitte), Annelien Bredenoord (UMC Utrecht/D66) zijn aanwezig in Leiden. Daarnaast spreken ook verschillende medewerkers van de Universiteit Leiden, zoals Rob Zwijnenberg, hoogleraar op de interacties tussen kunst en wetenschappen, en Leidse geleerden Bernhard Hommel en Christine Mummery (LUMC).

Meer over het programma, bezoek de website van Brave New World. Of houd het nieuws van Brave New World in de gaten via Twitter (@BraveNewWorldNL).  

Bestel nu tickets voor het festival op de website van Brave New World
(Early Birds zijn nog verkrijgbaar tot 7 oktober)

Inspiratie

Het evenement is bedoeld voor iedereen die op een of andere manier inspeelt op de ontwikkelingen in de toekomst: kunstenaars, futurologen, beleidsmakers, consultants, ondernemers, innovatie managers, ontwikkelaars, hackers, gamers en regisseurs. De kwesties die aan bod komen, zijn niet alleen interessante denkoefeningen of gedachte-experimenten maar kunnen daadwerkelijk inspireren en aanzetten tot nieuwe wetenschappelijke of zakelijke ontwikkelingen, voortgang in beleid en regelgeving en een betere samenwerking met andere sectoren.

Naast bijzondere sprekers, kan het publiek rekenen op:

  • Business-kansen, voortgang op beleid en regelgeving en inzicht in innovatietrajecten.
  • Netwerken en krachten bundelen met overheid, bedrijfsleven, creatieve industrie wetenschap en politiek.
  • Inspiratie uit de kunstwereld.

Vooruitblik op onze toekomst

Tijdens de twee dagen blijft het niet alleen bij interessante denkoefeningen of inspirerende praatjes; Brave New World wordt elke dag afgesloten met een workshop waarin sprekers en deelnemers samen een kort filmscript schrijven naar aanleiding van de thema's die besproken zijn. Deze scripts worden door 48 Hour Film Project binnen 48 uur geproduceerd en zullen vervolgens online en op het Leiden International Film Festival worden getoond.