• Ga aan tafel met raadsleden, professionals en bezoekers
13 maart 2018,

Zaterdag gaat Leiden het gesprek aan met de stad

Bekijk hier het magazine naar aanleiding van Leiden aan Tafel online!
 

Aanstaande zaterdag 17 maart om 10.15 uur opent wethouder Robert Strijk in de BplusC bibliotheek de Gesprekken met de Stad. Een grote gesprekstafel waaraan raadsleden en sleutelfiguren uit verschillende sectoren met bezoekers van gedachten wisselen over de wijze waarop Leiden in de komende jaren een stevige stap voorwaarts kan zetten om zich nog krachtiger, ondernemender en wellicht zelfs brutaler als stad van Cultuur en Kennis te profileren. Bijdragen aan dit gezelschap creatieven? Iedereen kan meedoen!

Altijd al benieuwd geweest hoe een raadslid denkt over beeldende kunst? Al eens gepraat met een ondernemer over de invulling van de openbare ruimte? Welke culturele experimenten zijn er gaande in Leiden? Van cultuureducatie en kunst in de openbare ruimte tot de behoefte van makers en de koppeling met wetenschap; er zitten ongetwijfeld onderwerpen bij die aanspreken. De dag biedt volop informatie en inspiratie met veel ruimte voor ontmoeting en dialoog.

De Gesprekken met de Stad zijn onderdeel van de beweging Leiden aan Tafel; een groot netwerk van creatieven uit verschillende sectoren dat door middel van maaltijdgesprekken de afgelopen maanden bouwstenen vergaarde voor de formulering van een nieuwe meerjarige cultuurvisie voor Leiden. Aan Tafel ontstaan nieuwe samenwerkingsprojecten die een vernieuwd cultureel vergezicht aansprekend, realistisch en duurzaam maken.

Onderdeel van de Gesprekken van de Stad is het Cultuurdebat van Sleutelstad.fm begeleid door Gideon Roggeveen en Han Ruijgrok. Het gehele programma duurt tot 13.45 uur.