Nacht van Kunst en Kennis

Op initiatief van Leiden Marketing, Museum De Lakenhal en Cultuurfonds Leiden vond in 2013 de eerste Nacht van Kunst & Kennis plaats. In de historische binnenstad van Leiden gingen meer dan 3500 bezoekers op ontdekkingstocht naar nieuwe kennis, nationale bands, nieuwe kunstvormen en experimenten rond het thema 'Rethinking Quality of Life'.

Sinds 2013 is de Nacht van Kunst & Kennis hét wetenschaps- en cultuurfestival van Zuid-Holland, waarbij de historische binnenstad van Leiden verandert in een podium voor kunstenaars, acteurs, dansers, muzikanten, opiniemakers en wetenschappers. Duizenden bezoekers komen op een laagdrempelige manier in aanraking met de kunsten en wetenschap en worden geïnspireerd door meer dan 150 acts. Na drie succesvolle edities is het festival uitgegroeid tot een belangrijk regionaal evenement, dat de stad Leiden op de kaart zet als centrum van cultuur en wetenschap.

De Nacht heeft een diverse programmering en werkt intensief samen met kennis- en cultuurinstellingen uit Leiden, de regio en Nederland. Tijdens de Nacht laten we zien dat kunstenaars en wetenschappers belangrijk zijn om ons de wereld te laten begrijpen. Ze houden ons een spiegel voor of openen deuren die normaal gesloten blijven. De Nacht vertelt ons iets over de relatie tussen heden, verleden en toekomst en laat ons nadenken over de belangrijke vragen van onze tijd. In de stad waar Rembrandt geboren werd en Herman Boerhaave en Einstein werkten en leefden, is het niet meer dan logisch om een kunst- en wetenschapsfestival te organiseren.

Het festival draagt bij aan de maatschappelijke infrastructuur van Leiden en verspreidt de kernwaarden van de stad bovenregionaal en landelijk. Voor de organisatie van het festival is een aparte stichting opgericht waarin het bestuur wordt vertegenwoordigd door partners als de Universiteit Leiden en het LUMC, musea en ondernemer.

Op zaterdag 17 september is de vierde editie van de Nacht van Kunst en Kennis in Leiden met acts van o.a. Causes, MY BABY, Ionica Smeets, Ramsey Nasr, PS | Theater en de Veenfabriek

Meer informatie over de Nacht van Kunst en Kennis

In samenwerking met

Leiden Marketing, Museum De Lakenhal, Universiteit Leiden