• Foto: Lara Tompa

Popronde Leiden

Popronde is een reizend festival dat elk najaar in de periode van september t/m november plaatsvindt in ca. 40 steden, waaronder Leiden. In elke stad treden op één avond ca. 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De deelnemende podia zijn cafes, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van een stad. In elke stad is de Popronde gratis toegankelijk.

De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en bijna elk genre is vertegenwoordigd tijdens de Popronde. Jaarlijks worden ca. 135 bands uit de ongeveer 1300 aanmeldingen geselecteerd. Popronde is daarmee een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio, naar een groter publiek en naar een mooie carriere in de muziekbusiness.

Voorbeelden van bands en artiesten die in het verleden deelnamen aan de Popronde zijn o.a. Racoon, De Staat, Handsome Poets, Marike Jager, Dotan, Chef' Special, Go Back to the Zoo, John Coffey, Blaudzun, Mister & Mississippi, Case Mayfield, Rondé, Roosbeef, Kensington, The Brahms, Pauw en Lucky Fonz III.