Theater en productiehuis De Generator zet in 2017 een zevental maatschappelijk geëngageerde theaterevenementen op. Theater de Generator is een nieuw theater in Leiden, waar idealisme en kwaliteit als basis dienen. In 2017 wordt het theater verbouwd en in 2018 volgt de officiële opening.

Binnen De Generator wordt professioneel maatschappelijk geëngageerd theater geproduceerd. Ook wordt er ruimte gegeven aan andere groepen die binnen dit genre werken. De initiatiefnemers spreken van theater dat ontstaat vanuit een noodzaak. Daarmee onderscheidt het theater zich van andere theaters en productiehuizen in Nederland.

Hoewel professioneel maatschappelijk geëngageerd theater wel bestaat in Nederland, is de intentie hierbij vaak in de eerste plaats om theater te maken en in de tweede plaats om een boodschap over te brengen. De professionele theatergroepen die de boodschap wel op de eerste plaats zetten, hebben geen duidelijk podium, stelt De Generator vast. Zij willen dit podium bieden en voelen de noodzaak om maatschappelijke thema’s aan de kaak te stellen middels theater. Hierbij staat de boodschap voorop. 

Het toekomstige theater wil zich ook inzetten voor het belang van het publiek. Zij willen diversiteit in het publiek krijgen en zich inzetten voor echte cultuurparticipatie.

Zeven evenementen

Tijdens de verbouwing in 2017 worden er ook evenementen geproduceerd; juist door de deuren open te gooien in het jaar van de visuele transformatie, verwachten zij een verdieping van de publieksbetrokkenheid.​

Thema's die in het voorjaar 2017 worden belicht:

  • Maart 2017 – Dakloosheid en Woonrecht  
  • April 2017– LGBT ​
  • Mei 2017 – De vluchteling ​

In het najaar van 2017 staan o.a. samenwerkingen met Theater Ins Blau en Leidse Schouwburg op de agenda. 

Meer informatie over Theater en productiehuis De Generator, klik hier