In 2017 organiseert Stichting Cultureel Collectief de derde editie van het huiskamerfestival Jazz in de Kamer. Er zijn vijftien jazzconcerten in diverse huiskamers in de binnenstad van Leiden. Er zijn verschillende routes uitgezet en het publiek bezoekt in groepjes (max. 30 mensen) drie voorstellingen op de avond. Het programma bestaat uit optredens van zowel bekende artiesten als jong talent; het publiek komt in aanraking met zeer afwisselende stijlen, met invloeden van tango, pop, klassiek en jazz. Jazz in de Kamer wil een toegankelijk programma bieden voor alle doelgroepen, en zeker ook voor studenten, uit Leiden. 

Nieuw dit jaar is Jazz in de Kinderkamer, als onderdeel van Jazz in de Kamer. Jazz in de Kinderkamer heeft dezelfde opzet als Jazz in de Kamer, maar richt zich op kinderen van 7 t/m 10 jaar. De organisatie wil met deze toevoeging aan de programmering ook kinderen op jonge leeftijd in aanraking laten komen met (jazz) muziek. Evenals bij Jazz in de Kamer is er een route uitgezet bestaande uit drie kinderkamer-concerten. 

Cultuurfonds Leiden ondersteunt Jazz in de Kamer en specifiek Jazz in de Kinderkamer dat dit jaar voor het eerst aan het programma wordt toegevoegd.