In het weekend van 27 t/m 29 oktober 2017 vindt het Leids Amateurkunst Festival plaats. Leidse amateurkunstenaars van jong tot oud tonen hier hun talent. Cultuurfonds Leiden ondersteunt amateurkunstprojecten in de regio. Het Leids Amateurkunst Festival is een jaarlijks terugkerend evenement in de stad dat een podium biedt aan uiteenlopende amateurkunstverenigingen.

Cultuurfonds Leiden ondersteunt het festival in 2017 vanuit de intentie van het festival om aan te sluiten bij de viering van 100 jaar De Stijl. In het kader van 100 jaar De Stijl heeft het Leids Amateurkunst Festival voorgesteld aan  om een programmering te ontwikkeling die hierbij aansluit. Zij hebben daarbij ingezet op het ontwikkelen van o.a. cross-overs tussen verschillende kunstdisciplines (waaronder muziek, toneel, poëzie, fotografie, zang en dans).

Het programma bestaat uit twintig zang-, dans-, poëzie- en toneelvoorstellingen die zijn ontstaan uit samenwerkingen tussen amateurgezelschappen uit de Leidse regio. De regie werd hierover gevoerd door een professioneel theatermaker.