Tech It Out Festival is een nieuw festival in Leiden over technologie, wetenschap en de toekomst speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Het festival vindt plaats op zondag 17 september in de Stadsgehoorzaal.

Tijdens het festival kunnen kinderen op speelse wijze meer leren over de technologie van de 21e eeuw. Verschillende wetenschappers geven uitleg over spannende onderwerpen zoals kwantummechanica, robotica en meer. Daarnaast kunnen kinderen ook zelf aan de slag met spannende gadgets en experimenten.  

In het voorjaar is Cultuurfonds Leiden in gesprek gegaan met Technolab Leiden over de organisatie van een nieuw kinderfestival in het kader van wetenschap en technologie. Technolab heeft een voorstel gedaan voor het programma en Stichting Stadsprogrammering heeft dit project onder de hoede genomen om het tot een jaarlijks terugkerend evenement voor kinderen uit de regio te maken. 

Het Tech It Out Festival is onderdeel van een weekend in Leiden dat in het teken staat van de ontmoeting tussen wetenschap en kunst. Op 15 september vindt de eerste editie plaats van WAVELENGTH Festival in het Leiden Bio Science Park en op 16 september is de vijfde editie van de Nacht van Kunst en Kennis in de binnenstad van Leiden.  

 

 

In samenwerking met

Stichting Stadsprogrammering i.s.m. TechnoLab en Stadsgehoorzaal