Tijdens het derde weekend van september staat Leiden volledig in het teken van de ontmoeting tussen wetenschap en kunst. Van 15 t/m 17 september is Leiden de plek om bijzondere kunst, cultuur en wetenschap te ontdekken​ tijdens verschillende festivals en evenementen voor jong en oud. 

Op vrijdagavond 15 september vindt het nieuwe muziekfestival WAVELENGTH plaats in het Leiden Bio Science Park. Tijdens dit festival verandert het Bio Science Park voor een avond in een podium voor bijzondere optredens door nationale en internationale musici. Het programma beslaat o.a. composities van Mozart, Beethoven en John Cage, Charles Ives en Steve Reich.

Het Bio Science Park is een terrein net buiten het centrum van Leiden waar bedrijven en instellingen op gebied van biotechnologie onderzoek doen. Deze muzikale ontdekkingstocht leidt het publiek langs onverwachte plekken in dit fascinerende deel van de stad.

Voor meer informatie en ticketverkoop, ga naar www.wavelengthleiden.nl.

WAVELENGTH wordt georganiseerd door Leiden Musici. Stichting Stadsprogrammering assisteert bij de organisatie van het festival. ​

Kunst en Kennis

Leiden is de stad waar wetenschap en cultuur elkaar ontmoeten. Het is de stad met de oudste universiteit van ons land en dit maakt Leiden tot een interessant centrum van wetenschappelijk onderzoek en ontdekkingen. Door de aanwezigheid van de oude universiteit en beroemde geleerden, die in Leiden woonden of de universiteit bezochten, heeft de stad ook een rijke cultuurgeschiedenis.

Leiden Marketing en Cultuurfonds Leiden werken nauw samen om Leiden als Stad van Ontdekkingen op de kaart te zetten en streven daarbij om zowel het wetenschappelijke als het culturele karakter van de stad te benadrukken.