Waarin kunnen kunst en wetenschap elkaar versterken en inspireren? Is kunst een manier om wetenschap voor een groter publiek begrijpelijk te maken? Zouden kunstenaars ethische vragen rondom (bio) technologische ontwikkelingen moeten initiƫren? Of is het eigenlijk zo dat de kunst zich veel te dienstbaar opstelt richting de wetenschap en slaan we daar in door?

Een energieke moderator en een aantal sprekers neemt de deelnemers mee in de wereld van kunst en wetenschap aan de hand van best practices, pitches, pittige stellingen en een interactief panelgesprek met de zaal. 

Kunst en Wetenschap
Leiden heeft een lange traditie op het gebied van kunst en wetenschap en heeft de ambitie om die combinatie ook in de toekomst ruim baan te geven.

In aanloop naar 2022, het jaar waarin Leiden zich European City of Science mag noemen en Museum De Lakenhal een grote tentoonstelling rondom kunst en wetenschap zal organiseren, heeft Museum De Lakenhal, ondersteund door Cultuurfonds Leiden en met advies van Luris, een programma samengesteld rondom de vragen wat kunst en wetenschap voor elkaar kunnen betekenen en hoe die betekenis in de praktijk wordt vormgegeven.

Net als vorig jaren markeert de Industry Day het begin van de inschrijving voor de jaarlijkse Kunstroute. De Kunstroute vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 en zondag 23 september en geeft Leidse kunstenaars de gelegenheid om zich te presenteren aan een groot publiek.