Het thema: Tijd

De zesde editie van de Nacht van Ontdekkingen speelt dit jaar met het thema tijd. Je hebt de tijd op de klok en de historische tijd. Maar je kunt tijd ook biologisch en natuurkundig benaderen. Je kunt filosoferen over tijd, tijd ervaren. Er is relatieve tijd en tijdsbeleving. Tijd genoeg, tijd tekort. Het thema van de Nacht is ingegeven door het overlijden eerder dit jaar van de wereldberoemde sterrenkundige Stephen Hawking, schrijver van A Brief History of Time. 

In de korte tijd die de Nacht duurt duiken tientallen wetenschappers van de Universiteit Leiden, theatermakers, kunstenaars en muzikanten in de tijd. Ze nemen je mee in hun wereld, delen hun ontdekkingen en brengen je in verwondering. Ze laten ons niet alleen zien wat tijd met hun werk doet, maar ook wat tijd met ons doet. Of het nu gaat over de evolutie van stadsdieren, Maya-kalenders, dag- en nachtritme, tijdreizen of fossielen: ons leven draait om tijd.

De Nacht van Ontdekkingen vindt plaats op zaterdag 15 september 2018 van 19.00 tot 00.00 uur in Leiden. Het festival zal plaatsvinden op verschillende binnen- en buitenlocaties rondom het Pieterskerkplein, de Hortus botanicus, de Oude Sterrewacht en het Rapenburg.

Tickets kosten online €17,50, exclusief servicekosten. Op de avond zelf kost een ticket €20. Studenten in het bezit van een collegekaart of een &Cultuurkaart betalen €12,50 online. Op de avond zelf kost een studententicket €15. Voor beide gevallen geldt dat studenten hun collegekaart of &Cultuurkaart mee moeten nemen, anders vervalt de studentenkorting.

Kijk voor meer informatie op www.nachtvanontdekkingen.nl, en kijk voor online tickets op www.nachtvanontdekkingen.nl/tickets.