Rijn, Apothekersdijk

Dit is de kick-off van een vernieuwend cultureel festival voor Leiden, door Leidenaren én de Leidse regio. De Oude en de Nieuwe Rijn zijn de inspiratiebron voor dit festival en vormen het decor waarin dit festival met theater, muziek en dans zich afspeelt. Het water verbindt de regio en daagt die uit om culturele samenwerkingen aan te gaan. Een plek waar avontuur, cultuur en kunst elkaar ontmoeten en samenvloeien.

DATUM 23 juni 2018AANVANG 20.30 uurLOCATIE Rijn, Apothekersdijk Leiden
ENTREE vrijwillige bijdrage

Fields of Wonder brengt een ode aan de Rijn met de dynamische dansvoorstelling ‘Hellend Vlak’ i.s.m. Vloeistof Dans, op een groot drijvend dak in de Rijn. En met de poëzie van de Leidse stadsdichter Marianne van Velzen.

Het van RIJN FESTIVAL zal na de zomervakantie doorstromen naar de regio: 8/9 sept Open Monumentendag Oegstgeest, 16 sept Dag van het park Leiderdorp. Andere gemeenten zoals Voorschoten, Kaag & Braasem, Katwijk en Zoeterwoude zijn uitgenodigd mee te denken over hoe we in 2019 dit festival verder kunnen laten groeien.

Het jaar 2018 is een pilotjaar waarbij alle kansen en mogelijkheden worden onderzocht. Op dit moment wordt er met diverse partijen en bewoners uit de regio gesproken en deze zijn zeer enthousiast om onderdeel te zijn van dit project. 

Ook uw ideeën zijn van harte welkom, we horen graag van u te bieden heeft. U kunt zelfs ambassadeur van ons festival worden en het samen met ons ontwikkelen tot een terugkerend, groots en inspirerend regionaal evenement.

Kom je naar het van RIJN FESTIVAL, parkeer dan makkelijk en middenin in de stad, in de parkeergarage Lammermarkt.